Keukenverlichting kiezen

keukenverlichting kiezenDagelijks spenderen we enkele uren in de keuken met het klaarmaken van eten, lezen van post, een gezellige babbel, tekenen met de kinderen enzovoort. Het is dan ook belangrijk dat u kiest voor een goede verlichting van uw keuken. Eerst en vooral is daglicht zeer belangrijk, zo bespaart u energie en heeft u de ganse dag door voldoende licht om te zien wat u doet. Daarnaast zorgen veel ruiten er ook voor dat u een mooi zicht hebt op de omgeving, op uw tuin of op de weilanden in de omgeving. Maar daglicht zal meestal niet voldoende zijn.

De juiste keukenverlichting kiezen is niet zo eenvoudig. Enkele tips om de juiste keuze te maken.

In de een groot aantal keukens zie je enkel functionele verlichting. Het belangrijkste in de keuken is dan ook dat je ziet wat je doet. Meestal is er in een keuken een centrale verlichting aanwezig, deze hangt vaak boven of bij de tafel, ook boven het werkblad kunnen meerdere spots staan om makkelijker te kunnen werken wanneer het donkerder word in je keuken. Andere plaatsen die u zeker van voldoende lichten moet voorzien zijn de spoelbak en het fornuis. Waar u ook moet op letten is dat de lichten die u in het werkgebied plaats niet teveel schaduwen maken en mogen niet te fel schijnen. Wanneer uw werkgebied sterk reflecterend is kan te fel licht zeer storend werken.

Naast functionele keukenverlichting zien we ook meer en meer sfeerverlichting terugkomen in de keuken die als leefruimte gebruikt wordt. Wil je eens gezellig eten dan kan je met je verlichting de juiste sfeer creƫren.

Een goed verlichtingsplan is dus zeker even belangrijk als de juiste soorten verlichting kiezen voor je keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *